Het Oranjebastion

Het 2e Bastion

Het Oranjebastion is het tweede bastion dat gerealiseerd is, aan de westzijde van het deelgebied De Vesting. Het eerste bastion, het Brandepoortbastion, is enkele jaren eerder opgeleverd. Beide bastions geven uitstekend weer hoe goed deze nieuwbouw past bij de bestaande bebouwing in de stadskern van Geertruidenberg.

Elk bastion is een stadje op zich, met een eigen stijl en karakter. Ingetogen en met veel privacy, terwijl aan de ene kant van het bastion het water bruist van dynamiek en aan de andere kant Geertruidenberg tal van activiteiten biedt.

 Vereniging van Eigenaren Oranjebastion

De Vereniging van Eigenaren (VvE) richt zich in het bijzonder op de leef- en woonomgeving van het appartementencomplex en haar bewoners. Er wordt hierbij geen onderscheidt gemaakt tussen eigenaren en huurders welke via de WSG een woning hebben verkregen. De belangen van de huurders worden in de Vereniging van Eigenaren behartigd door een vertegenwoordiger van de WSG.
Het appartementencomplex is gesitueerd aan de achterzijde van het Bastion en grenst aan de rivier “De Donge”.  Het complex is in opdracht van WSG/BAM gebouwd door de Aannemer Aan de Stegge uit Roosendaal

Het complex bestaat totaal uit 51 appartementen opgedeeld in 2 woontorens
Oorspronkelijk zou een deel volledig verhuurd gaan worden via de WSG en het andere deel verkocht worden via de BAM.
Door diverse redenen heeft WSG in een later stadium besloten om ook van het oorspronkelijk voor huur bestemde deel een aantal appartementen te verkopen aan belangstellenden.

 

De buren...

 

De buren zijn woonachtig in het “Koninginnebastion” wat tussen het Brandenpoortbastion en het Oranjebastion geprojecteerd is.

Het "Koninginnebastion" door diverse andere instanties "Hoge Veer Bastion" genoemd of nog anders, bestaat uit een wooncomplex en een zorgcomplex van"Het Hoge Veer"

 

Meer hierover op de vervolgpagina : Koninginnebastion  onder Tabblad Informatie