Nieuws

+++ NIEUWSFLITS +++ Druppel Tags kwijt ?? +++ Alertgroep Oranjebastion +++

Nieuws en wetenswaardigheden

Een aantal zaken welke van belang zijn om te weten en al eerder gemeld zijn op deze nieuwspagina, zijn blijvend ondergebracht onder Bewoners Info.

Hiervoor is geen inlogcode vereist ! 

POLITIE DONGEMOND WAARSCHUWT VOOR INBREKERS MET BABBELTRUUK IN DE BUURT !!

 

Vorige week heeft Politie basisteam Dongemond meerdere keren te maken gehad met babbeltrucs. Zij waarschuwen voor een nieuwe babbeltruc.

 

Babbeltruc goederen in bewaring

Politie basisteam Dongemond heeft op Facebook een verhaal over een nieuwe babbeltruc, naast de al bestaande babbeltrucs van bijvoorbeeld zogenaamde medewerkers van de bank die een pasje komen ophalen. Dit keer zou de politie aan de deur komen om te waarschuwen voor inbrekers en waardevolle goederen in bewaring nemen. Dit is dus niet waar! Politie basisteam Dongemond: “Ga je binnenkort op bezoek bij opa en/of oma, ouders of andere familieleden? Waarschuw ze dan voor oplichters en laat ze niet het slachtoffer worden. De laatste paar dagen worden veel mensen gebeld waarbij criminelen zich voordoen als medewerker van de politie. Ze bellen een willekeurig slachtoffer op en proberen allerlei persoonlijk informatie afhandig te maken.

Hoe gaat de oplichter te werk?

De oplichter belt meestal anoniem of met een vals nummer. Door een truc kan het op het scherm van uw telefoon lijken alsof de politie belt. Dat noemen we spoofing. Vervolgens vertelt de oplichter, dat de politiemedewerker bezig is met een onderzoek bij u in de buurt en of u misschien ook goud of geld in huis heeft liggen. De politie stelt deze vragen nooit. De oplichter probeert u ervan te overtuigen om snel maatregelen te nemen en het goud of geld bij hun in bewaring te geven.

Iemand komt langs

Een zogenaamde politiemedewerker komt langs om te ‘helpen’ met het goud of geld veilig te stellen. Binnen een paar minuten bent u al uw goud en geld kwijt dus trap hier niet in. Krijgt u iemand aan de lijn met het verhaal dat er in uw buurt veel wordt ingebroken en dat men u waardevolle goederen of geld in bewaring wil nemen. Hang dan direct op.” Ben je slachtoffer geworden van een babbeltruc? Bel met de algemene meldlijn 0900-8844 als de dader verdwenen is. Bel met 112 als de dader nog in de buurt is!


Druppel Tags kwijt of kapot ???   MELDEN DAN !!

 

Het valt ons regelmatig op dat bewoners een van de tags om de deuren te openen, kwijt zijn.

Er worden dan nieuwe aangevraagd, maar men vergeet door te geven welke er kwijt is !!

 

Wanneer u druppel-Tags kwijt bent, of er is er een defect, geef het dan even door. Lever ook een defecte druppel-Tag in en gooi die niet zomaar weg.

Wij kunnen dan de ontbrekende druppel-tag uitprogrammeren zodat onbevoegden geen toegang tot onze appartementencomplex kunnen krijgen.

Dus niet vergeten :  MELDEN via techniek@oranjebastion.nl  

                                                            Nieuwe tags kunnen ook via dit mailadres aangevraagd worden

 

                                                           Technische Commissie, VVE Oranjebastion

 Alertgroep Oranjebastion
Er is een aparte Alertgroep Oranjebastion.

De contactpersoon voor het appartementencomplex is :
Cor Struyk, Willem van Oranjestraat 67.
Meld u ook aan. Samen staan we sterker !
Mailen kan ook : Email : alert@oranjebastion.nl

 


Nieuwtjes of mededelingen ?

Heeft u nieuwtjes of wetenswaardigheden van zaken in en rondom het Oranjebastion ? Laat het ons weten dan delen wij het met de medebewoners. Dat mag uiteraard via het gastenboek maar ook via een berichtje aan de webmaster via onderstaand adres :

Webmaster@oranjebastion.nl

Vergeet niet : Deze website is er voor ons ALLEMAAL !!